naqoy

2023. december 20. - KomaKino

Press

Turn Up The Volume

"No, it’s not just noise. It’s a fascinating, spine-chilling and well-structured trip into an inky universe that triggers your darkest imagination. No arty farty bullshit or special effects production for Naqoy.”

https://turnupthevolume.blog/2024/03/13/naqoy-ear-splitting-hungerian-noizzz-crusaders-share-live-footage/?fbclid=IwAR2at5M2eRLFBdD0ru8ISadlkwOvtMsTFtlL3qrwbxeaOv-raOEi5lTZ6Rg

Turn Up The Volume

"Expect a nightmarish psych trip to David Lynch's dark side of his moon. With Sonic Youth distortion and razzle-dazzle electricity."

https://turnupthevolume.blog/2023/01/12/noise-exploring-duo-naqoy-challenges-your-ears-an-eyes-with-psychedelic-jam-the-blue-rider/

 

Noise Me!

"Successful combination of lo-fi drums, high-frequency guitar noises and beautiful melodic bass lines. Krautrock machine against the rules, why is it beautiful? Perhaps for many this record will sound like a demo, but often a demo sounds much better than studio albums!"

https://noiseme.net/2021/11/15/hysterema-naqoy-onemoreapple

https://noiseme.net/2023/01/05/escape-to-weird-mountain-volume-8/

 

Dead Air At The Pulpit

"...On Four, NAQOY offer up four tracks of trippy/minimalist instrumental post punk, noise rock, electronic, drone music. Overall, Four makes for an awesome listen and is definitely worth checking out. Great stuff! Enjoy!"

https://www.deadpulpit.com/2021/09/naqoy-four-ep-2021.html

 

Threshold Magazine

“Num comunicado enviado à redação, o duo cita uma longa lista de artistas que inclui, entre outros, os nomes de Swans, Godflesh, Miles Davis, Caspar Brötzmann Massaker ou o cineasta Derek Jarman como principais influências para o contínuo desafio que a dupla se propõe dentro das margens mais afiadas do movimento DIY.”

https://thresholdmagazine.pt/2021/09/stream-naqoy-four.html

 

Opiumbarlang

“Olyan szintű gerjedések, sistergések és recsegések vannak itt, hogy simán lehetne egy összeomló napról készült videó aláfestő zenéje is. Emiatt nem is lesz könnyű hallgatni, sőt az eddigiek közül a legnehezebben befogadható cucc a four lett. Viszont a zaj és ropogás alatt, olyan harmóniák és dallamok bújnak meg, amiket kár volna kihagyni.”

https://opiumbarlang.blog.hu/2021/09/20/naqoy_four

https://opiumbarlang.blog.hu/2020/10/05/naqoy_into_the_fog_789

 

 

MOGOTT BLOG

“Mivel nem igazán vagyok otthon az elektronikával és más zajos képletekkel szemezgető, a post-punkban és a noise-rockban gyökerező, sötétebb instrumentalitásban, nem tagadhatom, kellett némi külsős sugallat, hogy rátaláljak a budapesti NAQOY duóra. Mára elég szépen bevackolták magukat a fülembe, úgyhogy, gondoltam, jól ki is faggatom a társulat mindkét tagját eddigi pályafutásukról, na és pár olyan témáról, ami mostanában foglalkoztat. Külön öröm, hogy egyikük a korábban már ajánlgatott Komakino'zine szerzője, így természetesen a blog is terítékre kerül. A hasonló szellemiségben gondolkodók valahogy ebben a közösségi média generálta, "közel, de elidegenedve és távolabb, mint valaha" dimenzióban is egymásra lelnek valamiként... Sajnos végül virtuálisan sikerült csak elcsevegni, de szerencsére ez nem ártott meg a srácok közlés kedvének, így ezúttal is eposzi terjedelemmel számolj. “

https://mogott.blog.hu/2020/12/27/naqoy-_interju_2020_elso_resz

https://mogott.blog.hu/2020/12/28/naqoy_interju_2020_masodik_resz

 

Fémforgács

“Zenéjük az experimentális rock, az elektronikus noise-rock, post-punk széles skáláján mozog. Négy tételes gitárokkal, basszusgitárral, effektekkel és dobgéppel készítette instrumentális Into The Fog anyaguk merészen elvisz a fentebb említett stíluson át egészen az ipari hangulatú electric-tribal kozmoszába, ahol is rezgéseinek van egyfajta nyugtalanító, egyben szorongást keltő bizarr atmoszférája, ami valahogy a ’80-as évek new wave, dark wave vonalait eleveníti meg.”

https://www.femforgacs.hu/kicsi-a-bors-de-eros-ep-valogatas-43/

 

“I wanna rock you, baby…”

“Egyedi, friss zene ez, amit összetevőiben talán lehetne hasonlítgatni más előadókhoz (egy pillanatra még olyanok is beugrottak, mint a francia Hint, vagy a Caspar Brötzmann Massaker), de összességében nézve nem érdemes, mert karaktere, univerzuma, saját akarata van.”

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/2020/09/30/naqoy_into_the_fog

Recorder

A Naqoy duó gitárokkal-basszusgitárral, effektekkel, dobgéppel és néhány hangmintával csinál olyan zenét, amit jogosan látnak el ezzel a jelzőhalommal: "electronic, noise-rock, post-punk, drone, industrial-ambient". Bár ketten vannak, telített, súlyos hangzást tudtak létrehozni, aminek jól áll az is, amit az új EP leírásában így fogalmaznak meg: "határozottan nem professzionális stúdiókörülmények között, de nagy lelkesedéssel" készült.

https://recorder.blog.hu/2020/09/24/orcam_huzzak_nehez_femek_rec_hu

A bejegyzés trackback címe:

https://naqoy.blog.hu/api/trackback/id/tr9418284333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása